Poradenská spoločnosť Capco hľadá na Slovensku desiatky odborníkov

19.07.2012 Bratislava

Bratislava 19. júla (TASR) - Medzinárodná poradenská spoločnosť Capco plánuje na Slovensku prijať do konca roka 50 odborníkov v oblasti bankovníctva a financií. V súčasnosti prostredníctvom svojej pobočky The Capital Markets Company Slovakia zamestnáva zhruba 15 pracovníkov, pričom celkový počet by sa mal v horizonte niekoľkých rokov zvýšiť na zhruba 200 ľudí.

"Naša spoločnosť je na Slovensku zaregistrovaná od začiatku apríla tohto roku," povedal na dnešnom stretnutí s novinármi riaditeľ slovenskej pobočky Claus Hintermeier. Podľa jeho slov sa nábor týka z väčšej časti finančníkov a profesionálov, ktorí majú 10- a viacročné skúsenosti v oblasti kapitálových trhov a v bankovníctve. V menšej miere má Capco na Slovensku takisto záujem o študentov ekonomických a technických smerov.

Okrem stredoeurópskeho regiónu má slovenská pobočka poskytovať poradenské služby predovšetkým klientom zo západnej Európy. V rámci poskytovania globálnych služieb tak bratislavské zastúpenie doplní už existujúcu pobočku firmy v indickom Bangalore.

Capco je spoločnosť poskytujúca integrované poradenstvo, technológie a transformačné služby v rámci finančníctva. Firma bola založená v roku 1998 a jej klienti pochádzajú zo Severnej Ameriky, Európy, Ázie a Afriky. Celkovo zamestnáva viac ako 1500 konzultantov a od roku 2010 patrí do skupiny FIS, ktorá poskytuje bankové a platobné technológie.
 

Vyberte región